Simpel-fh-logo-300x118
Simpel-fh-logo-300x118_hvid

Skovflåt

Del dette indlæg

Skovflåten lever typisk i skovområdet, samt områder med højt græs. Når der er bevægelse forbi flåten, hopper den ombord på mennesker, hunde, katte og andre dyr, som den kan suge blod fra.
Førstehjælp
Kontakt

Har du brug for mere viden om emnet i dette indlæg, så er du velkommen til at tage kontakt.

Bliv kontaktet

Skovflåten lever typisk i skovområdet, samt områder med højt græs.

Når der er bevægelse forbi flåten, hopper den ombord på mennesker, hunde, katte og andre dyr, som den kan suge blod fra.

Skovflåten er meget lille, som hovedet på en knappenål eller mindre – se billedet.

Flåten og dens bid

Når den har suget blod, er den på størrelse med en ært. Og når den har fået hvad den har brug for, slipper den grebet, og måske aner du ikke at du har haft kontakt med en flåt.

Når flåten bidder sig fast, sprøjter den samtidig et bedøvende stof ind, så man ikke mærker at den bider.

Er du blevet bidt af en flåt

Flåten skal fjernes så hurtigt som muligt, og man anbefaler at den fjernes inden der er gået 24 timer.

Der findes mange forskellige modeller til at fjerne flåter med, koben, ”kreditkort”, flåttang osv.

Hvilken model som der er bedst kan jeg ikke fortælle – Men det som er vigtigt er, at man ikke klemmer om flåtens mave. Her kan komme til at presse flåtens maveindhold ind i vores krop.

Det er vigtigt at man lave et fast træk under kroppen, så flåten slipper sit bid. Undgå at lave en pludseligt træk, for så kan man risikere at noget af flåten bliver siddende i huden.

Flåten kan bære forskellige sygdomme. I Danmark er det nok mest Borelia vi kender til, men der findes også andre sygdomme som flåten kan have med. Og desværre tester vi ikke for alle mulighederne i Danmark.

Flåten kan bære forskellige sygdomme. I Danmark er det nok mest Borelia vi kender til, men der findes også andre sygdomme som flåten kan have med. Og desværre tester vi ikke for alle mulighederne i Danmark.

Er du blevet bidt af en flåt, så fjern den så hurtigt som muligt.

Sæt et lille mærke med en tush, så du kan huske nøjagtigt hvor flåten sad.

Hold øje med stedet de næste 7 dage – kommer der udslæt som vist på billederne, skal du kontakte din læge med det samme.

Kommer der ikke noget udslæt, kan du roligt regne med at der ikke er sket noget. Desværre er det ikke altid at der kommer udslæt, men er du blevet bidt af en flåt og bliver syg et par dage efter, bør du også kontakte din læge.

Med syg, menes der: hovedpine, koncentrationsbesvær, besvær med at holde balancen, ømme muskler og led, feber osv.

John Petersen
Simpel Førstehjælp

Vi og vores samarbejdspartnere bruger teknologier, herunder cookies, til at indsamle oplysninger om dig til forskellige formål, herunder funktionalitet, statistik og marketing. Ønsker du ikke, at disse cookies gemmes, så sørg for at besøge hjemmesiden med et inkognito- eller privat tab/browser.